Opleiding heftruck voor 6 personen totaalprijs € 495,00

Heftruck

Bij een ongeluk met een heftruck in Ter Apel is woensdagmorgen een 54-jarige vrouw uit Meppel om het leven gekomen.

 

De heftruck werd bestuurd door een 28-jarige man uit Ter Apel. Het ongeluk gebeurde op de openbare weg voor een gebouw van het COA. Aan de vrouw werd direct eerste hulp verleend, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

 

Woensdagmorgen ontstond verwarring over de locatie van het ongeval, nadat de politie eerst twitterde dat het ongeval op het terrein van het COA was gebeurd.

De politiewoordvoerder bevestigt dat er even onduidelijkheid was over de precieze locatie. 

Reachtruck

Een werknemer bezig met het afstapelen van goederen tussen een tweetal dokken in de onderneming van zijn werkgever. Hiervoor beweegt de werknemer zich tussen het kantoor van de onderneming en één van de dokken. Om het dok te bereiken moet de werknemer eerst door de loods van de werkgever. In deze loods is een reachtruck aanwezig die zich in de loods verplaatst. Onderzoek van de Arbeidsinspectie (Inspectie SZW) wijst uit, dat in de loods op de vloer geen looproutes of markeringen zijn aangebracht, die veilige looproutes markeren. Ook zijn er geen lijnen aangebracht ter markering van rij- en looproutes. De werkgever heeft geen organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat voetgangers zich in de werkzone van de in de loods aanwezige reachtruck of andere mobiele arbeidsmiddelen bevinden. Op enig moment wordt de werknemer geraakt door de achterzijde van de reachtruck.

Opleiding nodig?

Een ongeval voorkomen kan door uw personeel bewust te houden/maken dat een heftruck een "moordwapen"kan zijn.

 

Veel chauffeurs letten niet op of zijn "bedrijfsblind" het gevolg is vaak een ongeval.

 

Voor het bewust maken en houden van uw chauffeurs kunt u door ons een opleiding laten verzorgen, waardoor u tevens aan de Arbeidsinspectie en uw verzekeringsmaatschappij kunt laten blijken dat de veiligheid van uw medewerkers bij U  hoog in het vaandel staat.

 

U heeft al een groepsopleiding op locatie voor € 495.00 , tijd en locatie wordt altijd in onderling overleg gepland.

 

Tevens houden wij rekening tijdens onze praktijklessen voor UW bedrijfssituatie. 

 

Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies.


Reactie schrijven

Commentaren: 0