Veilig werken met de heftruck (deel 1)

VEILIGHEID KOST WEINIG, EEN ONGEVAL KOST VEEL

Nog voordat 2016 halverwege is, tellen we al zes doden door ongevallen met heftrucks. Dat zijn meer doden dan normaal gesproken in een heel jaar vallen. Uit onderzoek blijkt dat lang niet alle heftruckchauffeurs een opleiding hebben genoten, terwijl juist het trainen van chauffeurs een eerste stap in het creëren van een veilige werkomgeving zou moeten zijn. Dat hoeft echt niet veel te kosten.

Naar de oorzaken van de stijging is het gissen. Is het toeval dat de stijging van het aantal dodelijke slachtoffers samenvalt met het aantrekken van de economie en de toename van de logistieke activiteiten in Nederland? Neemt de werkdruk in de warehouses daardoor toe? Doen we nu meer dan voorgaande jaren een beroep op heftruckchauffeurs zonder ervaring en misschien ook zonder opleiding? 

 


Zorg dat uw heftruckchauffeurs in het bezit zijn van een geldig heftruckcertificaat. 

PTC Opleidingen kan u hiermee helpen en zorgen dat uw heftruckchauffeurs de juiste heftruck opleiding krijgen en zich bewust worden van de gevaren die op de loer liggen.